Kokosgräddkola med Miso
25 st
Miso ger en härlig dimension av umami vilket dämpar den klassiska kokossmaken och gör kolan mer karamellig!
Tips! Kultricket – koktiden kan variera beroende på vilken temperatur du har på plattan samt om du kokar dubbel sats. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar
Ingredients
- 1 burkKondenserad Kokosmjölk
- 1/2 burkVispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 1/2 dlKokossocker – Karamelliserad & Söt
- 2 mskMiso – Sweet Shiro
Do this
- Koka upp den kondenserade kokosmjölken tillsammans med kokosgrädde, kokossocker och vaniljpulver.
- Tillsätt mison och låt kolan småputtra på medeltemperatur tills den tjocknat. Rör i kolan. När kolan släpper i botten av kastrullen är den klar.
- Häll över kolan på ett bakplåtspapper eller i små formar av silikon. Låt stelna innan du skivar.