Dippa grönsaker direkt i krämen eller ät som en växtbaserad yoghurt. Ha alltid en burk Gurkmejakräm ståendes i kylskåpet!

Portioner |
burk
|
Ingredienser
- 3 dl vatten
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda i ca. 5 timmar
- 1 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 1 msk Gurkmejapulver
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och skölj dem.
- Lägg nötterna i en mixer och mixa samman alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av. Reglera krämens tjocklek med mängden vatten, men tänk på att krämen tjocknar något när den ställs i kylskåpet.
- Använd en klick Gurkmejakräm i din matlagning eller bakning för att tillföra extra krämighet, smak och näring.
- Förvara Gurkmejakrämen i en glasburk i kylskåpet, den håller i flera dagar.