Etikett: äppelcider

Gurkmejakräm

Gurkmejakrämen är tänkt att användas som en basingrediens i matlagningen. Använd som ”vegansk créme fraiche” för att ge maten en krämig konsistens och god smak.

Dippa grönsaker direkt i krämen eller ät som en växtbaserad yoghurt. Ha alltid en burk Gurkmejakräm ståendes i kylskåpet!

Skriv ut recept
Gurkmejakräm
Portioner
burk
Ingredienser
Portioner
burk
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och skölj dem.
  2. Lägg nötterna i en mixer och mixa samman alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av. Reglera krämens tjocklek med mängden vatten, men tänk på att krämen tjocknar något när den ställs i kylskåpet.
  3. Använd en klick Gurkmejakräm i din matlagning eller bakning för att tillföra extra krämighet, smak och näring.
  4. Förvara Gurkmejakrämen i en glasburk i kylskåpet, den håller i flera dagar.