Antioxidanten kurkumin, som finns naturligt i gurkmeja, färgar drycken gyllengul och tillsammans med Ceylonkanel verkar den antiinflammatoriskt i kroppen. Gurkmejalatte är lika god varm som kall. Blanda kryddorna i valfri nötmjölk, välj din favorit.

Portioner |
kopp
|
Ingredienser
- 1-2 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
- 2 dl Valfri nötmjölk – osötad
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
Varm gurkmejalatte:
- Värm nötmjölken i en kastrull på svag värme under omrörning tillsammans med Gurkmejalattepulvret.
- Rör hela tiden så att mjölken inte bränner fast. Vispa nötmjölken med en lattevisp om du vill ha ett fint skum på toppen.
- Servera drycken varm.
Kall gurkmejalatte:
- Blanda Gurkmejalattepulvret med valfri nötmjölk.
- Servera drycken kall.