Härliga veganska Bountybollar med fyllig kokossmak. Sötade med enbart vaniljpulver och doppade i vegansk choklad men ack så goda! Förvara dem i frysen och njut av en i taget – hastigheten får du själv bestämma!
Bountybollar
Chokladöverdrag och matcha inuti – mums!
Ingredienser
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde 30% kyld ca 8 timmar
- 2 bambuskopor Kuwa Matcha – Ceremonial Grade A 1 bambuskopa = 1/2 tsk
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 2 msk Virgin Kokosolja – Kallpressad rumstempererad
- 3 dl kokosflingor
- 1 st lime zesten
- 200 g Mörk Chokladkaka 80 % Kakao
Gör så här
- Vispa kokosgrädden tillsammans med matcha, vanilj och kokosolja till en hård grädde.
- Vänd ner kokosflingor och limezest.
- Forma 20 ovala bollar och ställ in i frysen.
- Smält chokladen i ett vattenbad och doppa de stelnade bollarna i chokladen.
- Ringla det sista som blir över av chokladen över bollarna.
- Förvara i frysen!