Boveteotto

2 portioner

Variant på risotto på bovete som är snällt för magen.

Ljuvlig Boveteotto som görs extra krämig genom att tillsätta Nötspread –Smooth Mandel.

Ingredienser

  • 1/2 st lök , röd eller gul
  • 1 msk Neutral Kokosolja
  • 1 liten portobellosvamp , skivad
  • 1 nypa Himalayan Crystal Salt
  • 1-2 msk vatten
  • 1 msk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
  • 1 bit ingefära , finhackad
  • 1 skiva kålrot , tärnad (alternativt 1/2 morot)
  • 3 dl färdigkokt helt bovete , (ca 1, 5 dl okokt)
  • 1 dl valfri växtbaserad mjölk
  • 1-2 tsk No Bullshit Buljong , alternativt veggiebuljong
  • 1 tsk Nötspread – Smooth Mandel
  • 1 msk Näringsjäst
  • 1/2 st röd paprika
  • 6 st små broccolibuketter
  • 4 st cocktailtomater , delade
  • 1 näve bladspenat
  • Toppa med ectra näringsjäst och valfria örter.

Gör så här

  1. Stek löken mjuk i en panna i kokosolja.
  2. Tillsätt svamp och salta lite för att göra svampen mjuk. Om pannan blir torr när du steker svamp kan du tillsätta lite vatten istället för att ha i mer kokosolja.
  3. Tillsätt tamari, ingefära och kålrot och stek en minut innan du vänder ner det färdigkokta bovetet.
  4. Tillsätt växtbaserad mjölk, buljong, nötspread och näringsjäst. Tillsätt resterade grönsaker och vänd runt i pannan.
  5. Servera med en god dipp och en extra sked näringsjäst på toppen.