Ljuvlig Boveteotto som görs extra krämig genom att tillsätta Nötspread –Smooth Mandel.
Boveteotto
Variant på risotto på bovete som är snällt för magen.
Ingredienser
- 1/2 st lök , röd eller gul
- 1 msk Neutral Kokosolja
- 1 liten portobellosvamp , skivad
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1-2 msk vatten
- 1 msk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 1 bit ingefära , finhackad
- 1 skiva kålrot , tärnad (alternativt 1/2 morot)
- 3 dl färdigkokt helt bovete , (ca 1, 5 dl okokt)
- 1 dl valfri växtbaserad mjölk
- 1-2 tsk No Bullshit Buljong , alternativt veggiebuljong
- 1 tsk Nötspread – Smooth Mandel
- 1 msk Näringsjäst
- 1/2 st röd paprika
- 6 st små broccolibuketter
- 4 st cocktailtomater , delade
- 1 näve bladspenat
- Toppa med ectra näringsjäst och valfria örter.
Gör så här
- Stek löken mjuk i en panna i kokosolja.
- Tillsätt svamp och salta lite för att göra svampen mjuk. Om pannan blir torr när du steker svamp kan du tillsätta lite vatten istället för att ha i mer kokosolja.
- Tillsätt tamari, ingefära och kålrot och stek en minut innan du vänder ner det färdigkokta bovetet.
- Tillsätt växtbaserad mjölk, buljong, nötspread och näringsjäst. Tillsätt resterade grönsaker och vänd runt i pannan.
- Servera med en god dipp och en extra sked näringsjäst på toppen.