Chia- & kokosplättar

Testa att göra något nytt av chiapuddingen!

Plättar som påminner om en blandning av chiapudding och
vanliga plättar, galet goda. Enkla att tillaga, en ny favorit på frukostbordet
hemma hos mig. Chia for ever!

Ingredienser

  • 1 dl Chiafrön
  • 2 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
  • 1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl riven kokos till panering
  • Virgin Kokosolja till stekning
  • Till servering
  • 2 dl varma bär (frysta går bra)

Gör så här

  1. Lägg chiafrön i mandelmjölken tillsammans med gurkmejalattemix i ca 30 min eller över natten i kylen.
  2. Blanda sedan i bovetemjöl, forma till plättar och doppa i riven kokos.
  3. Stek i kokosolja på medelhög temperatur ett par minuter på varje sida.
  4. Servera med varma bär.

Tips: Spara gärna överblivna plättar i kylen, det är goda att äta kalla som ett mellanmål, smart mat!