Plättar som påminner om en blandning av chiapudding och
vanliga plättar, galet goda. Enkla att tillaga, en ny favorit på frukostbordet
hemma hos mig. Chia for ever!
Chia- & kokosplättar
Testa att göra något nytt av chiapuddingen!
Ingredienser
- 1 dl Chiafrön
- 2 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
- 1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
- 1/2 dl bovetemjöl
- 1/2 dl riven kokos till panering
- Virgin Kokosolja till stekning
- Till servering
- 2 dl varma bär (frysta går bra)
Gör så här
- Lägg chiafrön i mandelmjölken tillsammans med gurkmejalattemix i ca 30 min eller över natten i kylen.
- Blanda sedan i bovetemjöl, forma till plättar och doppa i riven kokos.
- Stek i kokosolja på medelhög temperatur ett par minuter på varje sida.
- Servera med varma bär.
Tips: Spara gärna överblivna plättar i kylen, det är goda att äta kalla som ett mellanmål, smart mat!