En förpackning Browniemix Chia – Choklad & Pekan hjälper dig när du snabbt behöver bjuda på något gott. Vem tycker inte om en chokladkaka som dessutom är glutenfri och vegansk?! Blanda bara mixen med lite vatten och smält kokosolja. Av Browniemixen går det lika bra att baka små brownies som att baka en större kaka eller tårtbotten. Toppa chokladkakan med det du tycker är gott eller har hemma, exempelvis färska bär, ringlad smält choklad eller en kokosfrosting. Det är alltid gott att servera chokladkan med lite vegansk mandelglass!
Chokladkaka med groddat bovete
Vegansk och glutenfri chokladkaka – klar på ca 20 minuter!
Ingredienser
- Kaka/tårta:
- 1 frp Browniemix Chia – choklad & pekan
- 0,75 dl vatten
- 0.6 dl Neutral Kokosolja – använd 0,5 dl till kakan resten smörjer du formen med
- Till servering:
- Färska bär
- Mandelglass – Bourbon Vanilj
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Gör kaksmeten enligt anvisningen på förpackningen Browniemix Chia.
- Smörj en form med löstagbar botten, men kokosolja.
- Häll i smeten och grädda i ca 5-10 minuter.
- Servera med färska bär, vaniljsås eller lite mandelglass.
Tips: Dekorera gärna kakan med en frosting, smält choklad, kokosgrädde eller bara färsk frukt och bär.