Härligt krämig ärtsoppa gjord på gröna ärtor och kokosgrädde. Helt vegansk – perfekt vardagsmiddag eller att servera som förrätt.
Grön Ärtsoppa med Pepparrotsgrädde
En klassiker i ny tappning!
Ingredienser
- 1 färsk lök
- 4 dl gröna ärtor – frysta
- 4 dl vatten
- 1 msk Veggie Buljong – Lantbuljong Original
- 1 dl Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 skvätt Raw Äppelcidervinäger med moder
- Virgin Kokosolja – till stekning
- Servering & dekorering
- Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- pepparrot – riven
- Rostade Kokoschips – Wasabi
Gör så här
- Stek löken mjuk i en kastrull med lite kokosolja. Lägg i ärtor och krydda med buljongen. Häll i vattnet och låt puttra i några minuter. Tillsätt kokosgrädde och en skvätt äppelcidervinäger. Häll allt i en blender eller mixa med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av.
- Vispa den kylda kokosgrädden lätt och blanda med pepparrot. Servera soppan varm eller kall med en klick pepparrotgrädde på toppen. Strö över lite kokoschips med wasabismak för extra krisp och hetta.
Tips: För att bevara den aktiva bakteriekulturen i vår Raw Äppelcidervinäger med moder och på så sett få en prebiotisk soppa tillsätter du äppelcidervinägern efter uppvärmning och ät soppan kall. Värmen kan nämligen döda de annars aktiva bakterierna.