Jättegoda havrekakor som är fyllda med ljuvlig hasselnöt & choklad spread – grymt goda helt enkelt!
Havrekakor med choklad & hasselnötsfyllning
Glutenfria, krispiga & veganska.
Ingredienser
- Kakor
- 2,5 dl glutenfria havregryn
- 1,5 dl rismjöl
- 2/3 dl Kokossocker
- 1 dl kokosflingor
- 60 g Neutral Kokosolja rumstempererad
- 2/3 dl vatten
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- Fyllning
- 2 msk Nötspread - Hasselnöt & Choklad
- 2-3 droppar vatten
- 1 msk rapsolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 165 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna till kakorna. Forma runda bollar och tryck ut till 16 runda kakor. Observera att kakorna inte flyter ut så forma till den storlek du vill ha.
- Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter, vänd gärna kakorna efter halva tiden.
- Låt kakorna svalna.
- Lägg Hasselnöts- och Chokladspreden i en liten skål och droppa i ett par droppar vatten, detta görs för att göra spreaden mer fast, testa med en droppe i taget.
- Blanda sedan ner rapsolja tills den blir fast nog att lägga mellan kakorna.