Chokladmousse är
en klassiker som är utmärkt att förbereda och servera som dessert vid
bjudningar. En underbar chokladmousse på kokosgrädde och mörk choklad – en
riktig superkombo! Toppa med hallon och kakaonibs för det lilla extra!
Kokos- & chokladmousse
Vegansk chokladmousse gjord på kokosgrädde!
Ingredienser
- 2 dl Vispbar Kokosgrädde 30% , behöver inte vara kyld
- 40 g Mörk chokladkaka - 80% kakao
- Serveringsförslag
- hallon
- Raw Cacao Nibs
Gör så här
- Häll kokosgrädden i en kastrull och värm upp den försiktigt på svag värme, den ska inte koka!
- Lägg chokladen i kokosgrädden och blanda runt tills den har smält helt.
- Häll upp mousseblandningen i små skålar och låt stelna i kylen.
- Toppa moussen med hallon och kakaonibs vid servering.
Tips: Testa att göra tryfflar av det som blir kvar i kokosgräddsburken och av chokladkakan. Recept hittar du här.