Kokoschokladkräm med Kokosgrädde

Ca 8 små portioner

Vegansk len chokladkräm gjord på kondenserad kokosmjölk och choklad.

Perfekt dessert som går snabbt att göra och som kan förberedas i god tid innan middagen. Den söta chokladkrämen passar perfekt ihop med den luftiga kokosgrädden och de friska jordgubbarna.

Ingredienser

Gör så här

  1. Värm den kondenserade kokosmjölken, kokoschokladen och cacao powder i en kastrull på svag värme tills chokladen har smält, det ska inte koka. Rör hela tiden så att smeten blir jämn och inte bränner fast. När chokladen har smält, ta av kastrullen från plattan och fortsätt röra så att smeten svalnar och tjocknar något. Ställ åt sidan.
  2. Vispa den kalla kokosgrädden fluffig och skär jordgubbar i bitar. Servera kokoschokladkrämen, kokosgrädden och jordgubbarna i små glas.

Tips: Prova annan topping så som rostade nötter.