En rödbetsfudge med len konsistens, gjord på kokos och rödbeta. En godbit som är perfekt att förbereda i god tid innan då den går att förvara i frysen.
Kokosfudge med rödbeta
Vegansk kokosfudge på krämig kokos och rödbetspulver!
Ingredienser
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 3 msk Coconut Butter
- 2 msk Rödbetspulver
- 1 st Chokladkaka med kokosmjölk
Gör så här
- Värm kondenserad kokosmjölk och coconut butter i en kastrull på låg värme tills allt har smält ihop till en jämn smet. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Lägg i rödbetspulver och blanda väl till en klumpfri smet, ta eventuellt bort kastrullen från plattan om temperaturen blir för hög, det ska inte koka. Lägg till sist i kokoschokladen och låt den smälta under omrörning. Häll smeten i en bakplåtsklädd form, ca. 10~20 cm. Ställ in i kylen för att stelna i ca. 3 timmar.
- Skär upp i bitar och pudra rödbetspulver över innan servering.
- Förvaras i kyl eller frys. De mjuknar efter en stund i rumstemperatur eftersom de innehåller kokossmör, så se till att de inte står ute för länge innan servering.