Knäckbräck med mandlar, kokos och vanilj.
Knäckbräck
Seg och knaprig knäck i ny form!
Ingredienser
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 3–4 dl Ekologiska mandlar , rostade
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Koka och rör (eller vispa) ihop den Kondenserade Kokosmjölken i en kastrull tills den blir slät.
- Tillsätt Kokossocker och vanilj och låt puttra på medelvärme ca 15 – 20 minuter men tänk på att tiden varierar beroende på värme och storlek på kastrull. Rör då och då. När du med sleven kan bilda en ”skåra” i botten av kastrullen är kolan klar. Du kan också göra kultricket.
- Blanda snabbt ner mandlarna och en nypa salt i kastrullen och häll lika snabbt över allt på ett bakplåtspapper.
- Lägg ett annat bakplåtspapper på toppen och tryck ut kolan så att den blir platt.
- Låt stelna och skiva. Njut!