Veganska kokostoppar gjorda på endast kondenserad kokosmjölk och riven kokos är superenkla att göra. Smaksätt med saffran och toppa med mörk choklad – ljuvligt gott!
Kokostoppar med saffran
Kokostopparna med extra allt!
Ingredienser
- 3 dl riven kokos , lite extra till topping
- 3 msk Kondenserad Kokosmjölk
- 1/3 paket saffran ca. 0,15 g
- 80 g Mörk Chokladkaka 80 % Kakao
Gör så här
- Blanda riven kokos, kondenserad kokosmjölk och saffran i en skål.
- Forma till toppar och ställ på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i 175 grader i ca. 8 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna helt.
- Smällt chokladen i vattenbad. Toppa de svalnade kokostopparna med chokladen strö över riven kokos. Låt stelna på ett bakplåtspapper i kylen.