Av mandelpulpan som blir kvar när du gör mandelmjölk kan du lätt göra ett gott pålägg. Krydda och smaksätt med dina favoriter – vi använde gurkmeja. Minska svinnet med mandelpålägg!
Mandelpålägg av mandelpulpa
Ta hand om mandelpulpan – gör ett krämigt och gott pålägg till kexet eller mackan.
Ingredienser
- 2 dl mandelpulpa – det som blir över när du gör mandelmjölk
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
- 2 nypor Gurkmejapulver
- 2 msk Neutral Kokosolja – smält
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
- Forma mandelpålägget med händerna till valfri form. Slå in i plastfolie och lägg i kylen för att stelna.
- Ta fram pålägget och skiva bitar och lägg på kex eller macka. Mandelpålägget håller i kyl i ca 1 veckan.
Tips: Detta recept kan varieras med olika smaksättningar som till exempel timjan, vitlök, lökpulver, hackade oliver, chili eller varför inte testa en söt variant med rivet äpple och lingon.