Ett gott veganskt alternativ till den klassiska laxen. Servera som en förrätt, ett tillbehör på buffébordet eller lägg på en skiva bröd – gott till vardag som fest!
Morots”lax”
En klassiker i vegansk tappning!
Ingredienser
- 3 st morötter
- ca 2 msk Himalayan Crystal Salt
- 2-3 dl vatten
- 3 1/2 msk Coconut Aminos Sweet & Salt
- 3 1/2 msk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 1 msk Krämig Balsamvinäger - Chipotle
- 1 knippe dill
- 1 msk rapsolja
Gör så här
- Baka morötterna mjuka i ugnen på ett bakplåtspapper med salt i 180 grader tills de är al dente (ca 55 minuter).
- Blanda samman marinaden, vatten, coconut aminos, tamari och krämig balsamvinäger chipotle.
- Skiva morötterna och lägg dem i marinaden.
- Låt stå i kylen och marinera över natten.
- Lägg upp på ett fat och hacka över dill samt ringla över rapsolja.
- Servera på kex med cashewost och tapiokakaviar eller noripesto
Tips: