Morotssoppa

2 portioner

Smakrik gul soppa med kurkuminrik gurkmeja!

Den här soppan är lika god att äta varm som kall. Vi kunde inte låta bli att pynta soppskålen med en kant av Furikake.

Ingredienser

  • Soppa
  • 1 st liten färsk lök , hackad
  • 1 klick Virgin Kokosolja , till stekning
  • 2 st morötter , slantade
  • 1 bit ingefära , hackad
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk Veggiebuljong
  • 1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
  • 1 dl havremjölk
  • Dekoration & Topping
  • Furikake – Original
  • Krämig Balsamvinäger – Jalapeño , att använda sm "klister" på kanten

Gör så här

  1. Fräs löken gyllenbrun i en klick kokosolja direkt i en kastrull.
  2. Tillsätt morötter, ingefära, vatten och buljong. Låt koka i ca 25 min och tillsätt gurkmejalattemix.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt havremjölk och mixa ihop. Om det behövs tillsätt mer vatten.
  4. Gör en kant genom att toppa skålen med krämig balsamvinäger som ställs i Furikake.