Älskar dessa gnocchi som är både veganska och glutenfria. Jag serverar dem i en sallad och ringlar över krämig balsamvinäger. Det är givetvis lika goda med en kryddig tomatsås.
Pumpa-gnocchi med näringsjäst
Favorit-gnocchin!
Ingredienser
- 2 dl pumpapuré av muscatpumpa ca. 400 g pumpakött
- 1/2 tsk psyllium husk
- 2 msk Näringsjäst
- 1/2 tsk Örtsalt Ramslök
- 2,5-3 dl bovetemjöl
- Till servering
- en matig sallad tex spenat, råhyvlad fänkål, avocado, tomater, rå broccoli, kapris och basilika
- Toppa med
- Krämig Balsamvinäger – Jalapeño
- Tamarirostade frön
Gör så här
- Dela, kärna ur och skala en bit pumpa.
- Skär pumpan i mindre bitar och lägg bitarna i en ugnsform.
- Torr-rosta pumpan i ugnen på ca 200 grader till den är mjuk (ca 20 min eller testa med en sticka). Undvik att hälla på olja i formen för att inte göra pumpan extra blöt.
- Mixa pumpan till puré med en blender eller stavmixer.
- Lägg pumpapurén i en bunke och tillsätt psyllium husk och blanda ordentligt.
- Tillsätt näringsjäst, örtsalt och bovetemjölet (lite i taget).
- Dela degen i två delar och forma 2 långa rullar (ha lite mjöl på händerna så går de lättare att forma). Rullarna kan vara lite kladdiga i mitten.
- Skiva rullarna i ca 1 cm stora bitar.
- oka upp en kastrull med vatten och lägg i en bit som ett test. När gnocchin flyter upp till ytan är den klar.
- Koka resten av gnocchin i omgångar och lyft upp dem med en hålslev.
- Du kan servera dem direkt t.ex. på toppen av en sallad. Det går också bra att förbereda dem och innan du äter bara steka dem försiktig i lite olivolja.