Godaste pumpasoppan görs av Muscat-pumpan och kräver då bästa kryddningen så jag kombinerar 2 av mina buljonger för bästa smak.
Pumpasoppa
Len och värmande soppa med fyllig smak!
Ingredienser
- 1 bit Muscat-pumpa ca. 400 – 500g (skalad)
- 1 st rödlök
- 1 msk Neutral Kokosolja
- 1 bit ingefära tvättad
- 12 dl vatten
- 1,5 msk Veggie Buljong
- 1 msk No Bullshit Buljong
- 1/2 tsk Gurkmejapulver
- 1 dl havregrädde
- Till topping
- koriander
- grönkålschips
Gör så här
- Dela pumpaköttet i mindre bitar och hacka löken.
- Fräs löken i en kastrull i lite kokosolja och lägg i pumpabitarna.
- Hacka ingefäran (om den inte är ekologisk så skalar du den innan) och lägg ingefäran i kastrullen, häll i vattnet.
- Tillsätt buljongerna och gurkmejan och låt puttra tills pumpan är mjuk.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och häll i havregrädden.
- Justera mängden vatten efter önskad konsistens.
- Toppa soppan med koriander och grönkålschips.