En tomatsås utan krumbukter! Trixet med en god tomatsås är att inte trixa till det så mycket – låt den sköta sig själv. När den får puttra i eget takt blir den mustigt djup i sin smak. Prova blanda ihop den till en härlig Bolognese tillsammans med vår Steel Cut Oats.
Tomatsås med Veggiebuljong
En perfekt kompis till pasta- och tapasrätter!
Ingredienser
- 1 st vitlöksklyfta – finhackad
- 1-2 st schalottenlökar – finhackade
- Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri – till stekning
- 2-3 msk tomatpuré
- 1 stjälk selleri – skuren i mynt
- 1 tsk Veggiebuljong
- 4-500 gram ekologiska tomater på burk – hela, halva, krossade eller körsbär, välj själv!
- vatten – efter behov
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 nypa peppar
- 1 skvätt rödvin
- 1 skvätt balsamvinäger
Gör så här
- Finhacka vitlök och schalottenlök och fräs den blank i kokosoljan.
- Rör ner tomatpurén med löken och stek någon minut.
- Blanda i den myntade sellerin och rör om ett par tag.
- Strö över veggiebuljongen och häll över tomatkross. Koka upp helt kort.
- Låt tomatsåsen stå och puttra på svag värme så länge det är möjligt, späd med lite vatten då och då och smaka av med salt, peppar och om du vill – en god skvätt rödvin eller balsamvinäger.
- Servera med pasta eller ris – eller varför inte blanda ihop den till en steel cut-bolognese? Receptet hittar du i intro-texten högst upp!
Tips: Våga ta ut svängen och mixa med en variation kryddor och vätskor, tomaten är inte monogam utan gifter sig gärna och mycket!