Tomatsås med Veggiebuljong

En perfekt kompis till pasta- och tapasrätter!

En tomatsås utan krumbukter! Trixet med en god tomatsås är att inte trixa till det så mycket – låt den sköta sig själv. När den får puttra i eget takt blir den mustigt djup i sin smak. Prova blanda ihop den till en härlig Bolognese tillsammans med vår Steel Cut Oats.

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta – finhackad
  • 1-2 st schalottenlökar – finhackade
  • Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri – till stekning
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 stjälk selleri – skuren i mynt
  • 1 tsk Veggiebuljong
  • 4-500 gram ekologiska tomater på burk – hela, halva, krossade eller körsbär, välj själv!
  • vatten – efter behov
  • 1 nypa Himalayan Crystal Salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 skvätt rödvin
  • 1 skvätt balsamvinäger

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och schalottenlök och fräs den blank i kokosoljan.
  2. 
Rör ner tomatpurén med löken och stek någon minut.
  3. Blanda i den myntade sellerin och rör om ett par tag.

  4. Strö över veggiebuljongen och häll över tomatkross. Koka upp helt kort.
  5. 
Låt tomatsåsen stå och puttra på svag värme så länge det är möjligt, späd med lite vatten då och då och smaka av med salt, peppar och om du vill – en god skvätt rödvin eller balsamvinäger.

  6. Servera med pasta eller ris – eller varför inte blanda ihop den till en steel cut-bolognese? Receptet hittar du i intro-texten högst upp!

Tips: Våga ta ut svängen och mixa med en variation kryddor och vätskor, tomaten är inte monogam utan gifter sig gärna och mycket!