–Gillar du hasselnötter och choklad gillar du den här tårtan – krämigt god och toppad med rostade hasselnötter. Den är både glutenfri och vegan. Serveras med vispad kokosgrädde!
Choklad & Hasselnötstårta
Oemotståndlig tårta med hasselnöts- och chokladfyllning!
Ingredienser
- Botten:
- 0,5 dl Rostade Kokoschips
- Fyllning:
- 1 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda
- 0,5 dl Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 2 msk Virgin Kokosolja – smält
- 1 dl Nötspread - Hasselnöt & Choklad
- Servering & dekorering:
- Ekologiska Hasselnötter – rostade
- Färska bär
- Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
Gör så här
- Skölj och sila bort vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötter och kokosgrädde till en slät smet i en blender eller matberedare. Mixa ner resten av ingredienserna till fyllningen.
- Fördela kokoschips i botten på en pajform, ca 12 cm. Bred ut fyllningen över kokosbotten och ställ in i kylen för att stelna. Dekorera med hasselnötter, bär och servera med vispad kyld kokosgrädde.
Tips:
Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.