Choklad & Hasselnötstårta

1 liten tårta, 4-8 bitar

Oemotståndlig tårta med hasselnöts- och chokladfyllning!

–Gillar du hasselnötter och choklad gillar du den här tårtan – krämigt god och toppad med rostade hasselnötter. Den är både glutenfri och vegan. Serveras med vispad kokosgrädde!

Ingredienser

Gör så här

  1. Skölj och sila bort vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötter och kokosgrädde till en slät smet i en blender eller matberedare. Mixa ner resten av ingredienserna till fyllningen.
  2. Fördela kokoschips i botten på en pajform, ca 12 cm. Bred ut fyllningen över kokosbotten och ställ in i kylen för att stelna. Dekorera med hasselnötter, bär och servera med vispad kyld kokosgrädde.

Tips:

Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.