Vi kallar denna röra för falsk "lax"röra. Smaken påminner nämligen om en laxröran, men den här är helt laxfri och istället gjord på röda linser! Umeboshi puréen gör att röran får en förhöjd umamismak och skapar en smakkänsla av hav. Ha den falska "lax"röran på macka, snittar, till sallad eller som tillbehör på buffébordet – en ny favorit!
”Lax”röra på linser
Växtbaserat alternativ till den klassiska laxröran!
Ingredienser
- 2 dl röda linser – kokade
- 1/2 msk Umeboshi puré
- 1 tsk Veggie Buljong
- 1 st färsk lök – hackad
- 3 st dillkvist
Gör så här
- Skölj av de kokta linserna och låt vattnet rinna av.
- Lägg linserna i en mixer och mixa snabbt i någon minut.
- Rör sedan i övriga ingredienser och smaka av.
Tips: Röran är god som pålägg till våra glutenfria frallor och baguetter. Toppa med lite extra dill och en citronskiva!