Pizza

Tunna glutenfria bottnar och vegansk cheezy frökräm.

Alla älskar pizza och hur bra är det inte med en som är både vegansk och glutenfri. Toppa med de grönsaker du gillar eller varför inte använda slut på grönsaksresterna – restpizza blir festpizza!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 2 dl rismjöl (går bra med teff eller bovete)
  • 1,25 dl durramjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 4 g torrjäst
  • 1/2 tsk Örtsalt Ramslök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Tomatsås
  • 1/2 st gul lök
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 400 ml krossade tomater
  • 2 msk Coconut Aminos Sweet & Salt
  • 1 msk oregano
  • 2 nypor svartpeppar
  • 1/2 tsk Himalayan Crystal Salt
  • 1 dl vatten
  • Förslag till topping
  • 1/2 liten zucchini
  • 1 st paprika
  • 6 st shiitakesvamp
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Cheezy frökräm
  • 1 msk Mixed Seeds Spread
  • 2 msk Näringsjäst
  • 2 nypor Himalayan Crystal Salt
  • 1-2 msk vatten

Gör så här

  1. Börja med degen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och olivolja och rör snabbt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
  3. Hacka löken och stek den sedan i olivolja i en kastrull tills den mjuknat.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till tomatsåsen och låt koka i 10 minuter.
  5. Mixa såsen med stavmixer och låt koka ytterligare 10 minuter.
  6. Sätt ugnen på 165 C. Dela pizzadegen på två och kavla ut till runda bottnar på bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 12 minuter.
  7. Skiva grönsakerna till toppingen och stek försiktigt i olivolja. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
  8. Bred ut tomatsås och de stekta grönsakerna på bottnarna och grädda i 170 C i ca 12 minuter.
  9. Rör under tiden ihop alla ingredienserna till cheezy frökräm.
  10. Toppa pizzorna med krämen när de är färdig-gräddade och fortfarande varma. Servera med en god krispig sallad.