Jackfrukt har en neutral smak och är därför god att smaksätta med bland annat Coconut Aminos, Tamari, vitlök och ingefära. Snabbstek allt och toppa en sallad med goda asiatiska smaker eller servera Sweet & Salt Jackfrukt som en sidorätt.
Sweet & Salt Jackfrukt
Ge salladen en smakrik topping!
Ingredienser
- 1 tsk Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri
- 1 msk Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 msk Coconut Aminos Sweet & Salt
- 1 ½ msk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- ½ burk Jackfrukt – Naturell – avrunnen och sköljd
- 1 st vitlöksklyfta – hackad
- 1 tsk riven ingefära
- 1 st salladslök – skivad
- 1 tsk valfria örter – t.ex. persilja, koriander
Gör så här
- Smält kokosoljan i en stekpanna och tillsätt kokossocker, tamari och Coconut Aminos. Låt allt puttra ihop.
- Skiva den sköljda jackfrukten och lägg i pannan tillsammans med ingefära, salladslök och vitlök. Låt allt stekas i någon minut.
- Addera valfria örter, exempelvis persilja och koriander.
- Servera som en topping på en sallad.