Den färdiga muffinsmixen är verkligen en räddare i nöden, perfekt att alltid ha en förpackning hemma! Blanda bara muffinsmixen med lite vatten och smält kokosolja. Mixen fungerar lika bra till att göra muffins som till en större kaka. Skiva plommon eller annan frukt och lägg på toppen. Strö över riven ingefära, det blir en härlig smakbrytning mot de söta plommonen. Lite kokossocker på toppen ger en crunchig kolasmak – en god fikastund!
Plommon & Ingefärskaka
En glutenfri och vegansk kaka eller paj som du snabbt har klar för servering. Enkelt och väldigt gott!
Ingredienser
- Kaka
- 1 frp Muffinsmix Chia – kardemumma & goji
- 1 dl vatten
- 0,6 dl Neutral Kokosolja – använd 0,5 dl till kakan och resten till att smörja formen
- ca. 8 st färska plommon
- 1 bit ingefära
- ca. 1 tsk Kokossocker
- Tillbehör
- t. ex. Mandelglass – Bourbon Vanilj
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör kaksmeten enligt anvisningarna på förpackningen till Muffinsmixen.
- Smörj en form med löstagbar botten och häll i kaksmeten.
- Skiva plommonen och stick ner i kaksmeten.
- Riv färsk ingefära och strö över plommonen.
- Strö tillsist över lite kokossocker över kakan.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader. Grädda i ca 30 minuter, känn av med en sticka (du behöver nästan dubbla ugnstiden mot Muffinsmixens anvisning).
- Servera Plommon & Ingefärskakan som den är eller tillsammans med klick kall Mandelglass.
Tips: Byt ut plommon mot exempelvis äpple – lika gott!