En äkta matchadrickare klarar sig inte utan de specifika tillbehören – peace, love & matcha
Matchavisp: En matchavisp är gjord av bambu. Bambustråna är både mjuka och hårda, perfekta för att vispa upp matchapulvret så att ett skum bildas. En riktigt bra matchavisp ska enligt japansk tradition ha minst 80 stycken bambustrån, vår har 100 stycken. Den hårda knuten med strån i mitten av bambuvispen kommer så småningom att mjukna och lösas upp som en blomma som blommar ut. Enligt japanerna är det ett tecken på att matcha dricks tillräckligt ofta. Har du ingen bambuvisp så fungerar det exempelvis också med en lattevisp eller mjölkskummare.
Matchavispställ: Förvara gärna matchavispen i det speciella vispstället för att bevara bambustrånas form bättre. Här både torkar och förvaras bambustråna bäst mellan användning och vispen riskerar inte att mögla.
Bambusked: Är man en matchaälskare kan man inte vara utan sin bambusked. Det är en speciell känsla att använda skeden och bara en sann matchaälskare förstår sig på att bambuskeden är oumbärlig när matcha ska vispas. Har man ingen bambusked går det såklart bra att använda sig av en tesked. Använd ca. ¼ – ½ tsk när en kopp matcha ska vispas. Det motsvarar cirka en bambusked.
Matchaskål: En kopp matcha dricks absolut bäst i en matchaskål. Det gäller att hitta sin favorit. En skål som ligger bra i handen och som är skön att dricka ur. Alla har sina olika favoriter så därför har vi olika storlekar och färger på våra skålar. De är alla handgjorda i Japan – matchateets hemland! Matchaskålen är nästan lika viktig som själva matchan, och mycket av känslan sitter i själva skålen. En kopp matcha ska helst inte drickas i en tekopp med öra, utan i en skål. Dricker man inte matcha så ofta kan ett tips vara att satsa på en skål som även passar till exempelvis soppa, gryta, gröt eller sallad.